2GE Mérnöki Iroda, Műszaki Fejlesztő és Szolgáltató Bt.
1163 Budapest, Sasszem u. 37. Tel/Fax: (06-1) 407-1174, Mobil:(06-30) 383-3613; e-mail: info@2ge.hu

 

 


Tevékenységek  |  Referenciák  |  A társaság vezetői Etika és minőségpolitika  |  Letöltések | English


 

 

 

 

Programozható Logikai Vezérlők

Szabó Géza, ügyvezető

(PLC programozás... | használt PLC adás-vétel...)

Eddigi egyik legszebb és legkomplexebb munkám szakmai pályafutásom egy korai szakaszában egy vasúti alrendszer (75Hz-es jelfeladás) megvalósítása volt Siemens S5-115F biztonsági PLC-n. A feladat szépségét a biztonsági követelmények, illetve a PLC biztonságfilozófiájának és biztonsági funkcióinak illesztése adta - bár az ezernél több bemeneti és kimeneti pont illesztése sem volt könnyű feladat. S5 PLC

Noha az S5-ös család már a múlté (legalábbis a kereskedelemben, mert az iparban még szépen dolgoznak...), a megszerzett tapasztalat megmarad. (lásd az S5 programozásról szóló oldalunkat --->)

 

Az ott szerzett tapasztalatok alapján írtam meg az alábbi anyagot (bár az anyag már régi, talán még érdekes lehet):

Programozható Logikai Vezérlők - Egyetemi segédlet. BME Közlekedésautomatikai Tanszék, 1995. (letölthető pdf formátumban).

 

Napjainkban Siemens S7 PLC programozást is tanítok, illetve a funkcionális biztonság elveit implementálom ipari rendszereknél: igen előnyös lehet a leállások vagy a hibás működések számának minimalizálásánál és így közvetlenül anyagi haszonnal járhat. (bővebben itt...)

Az egészen kis feladatok PLC-s megvalósításától kezdve a nagy PLC-s rendszerekig bármilyen munkában szívesen vesz részt cégünk és magam is: az eddigi tapasztalataimat is szívesen osztom meg: szabo@2ge.hu

 

(PLC programozás... | használt PLC adás-vétel...)


Copyright 2009-2016. 2GE Mérnöki Iroda.
Utolsó módosítás / ellenőrzés: 2016. június 4.