2GE Mérnöki Iroda Közlekedés- és Irányítástechnikai Kft.
1163 Budapest, Margit u. 55. Tel: (06-30) 383-3613; e-mail: info@2ge.hu

 

 


NyitólapTevékenységek  |  Referenciák   |  LetöltésekEnglish


 

 

 

Etikai és minőségpolitikai szabályzatunk

 

Etika

Noha cégünk életében az egyik legfontosabb szempont a lojalitás és a megrendelők lehető legmagasabb szintű kiszolgálása, de nem kívánjuk magunkat kizárólagosan elkötelezni egyetlen megbízó mellett sem, és nem is szándékozunk csak egyetlen megbízó igényeinek kiszolgálására berendezkedni. A különböző (esetleg versenytárs) cégektől érkező megbízások azonban felvetik a cégek belső információinak szándékolt vagy akaratlan kiszolgáltatásának kérdését. Különösen élesek ezek a kérdések a tanácsadói, ellenőri, assessori munka esetén, hiszen ilyenkor nem a saját cégünk fejlesztései, hanem a megbízó eredményei kerülhetnek veszélybe az információ kiszivárgása által.

Természetesen cégünk kiemelt figyelmet fordít az információbiztonságra, az illetéktelen hozzáférések, az információ érdekkörön kívülre kerülésének megakadályozására. A szándékolt eseteket a megfelelő (adott esetben az érdekelt céggel együtt létrehozott, és szerződésben vagy egyéb megállapodásban rögzített) szabályok betartásával meg tudjuk előzni, de a szándékolatlan esetek elleni védelemre (pl. korábbi tanácsadói munka közben szerzett, azóta munkatársaink tudatába beépült információk felhasználása egy másik megbízótól kapott fejlesztési munka során) az alábbi két egyszerű szabályt állítottuk fel magunk számára (természetesen tudatában vagyunk annak, hogy a szabályok betartása olykor megrendelések lemondását teszi szükségessé - sebaj, megtesszük, mert a hosszú távú hitelesség többet ér egy egyszeri néhány milliós megrendelésnél).

1.      Ellenőri (verifikáló, assessáló) munka során, megoldási hibák felfedése esetén megvalósítási javaslatot nem teszünk (ez amúgy sem volna lehetséges, mert a következő ellenőrzéskor már a saját munkánkat kellene ellenőrizni, ami képtelenség).

2.      Adott témájú tanácsadói, ellenőri vagy fejlesztési munka után ugyanazon témában tanácsadói vagy fejlesztési tevékenységet 3 éven belül nem vállalunk (kivéve az olyan eseteket, amikor a rendszerkoncepció már kész, és egy olyan részfeladat megoldására kérnek fel bennünket, ami a rendszertervek eltérősége miatt nem hasonlít a korábban ellenőrzött feladatra). Ez alól kivételek a teljesen saját fejlesztések, amikor a végtermék kerül eladásra, és a következő fejlesztés a végtermék módosítására irányul.

 

Minőségpolitika

 

A 2GE Mérnöki Iroda elkötelezett a minőség fenntartása és folyamatos javítása iránt. Ennek érdekében:

ˇ        Munkatársai folyamatosan fejlesztik szaktudásukat és a munka során megszerzett, nyilvánossá tehető tapasztalatokat publikálják azok minél szélesebb körben való megvitatása céljából,

ˇ        A megrendelőktől származó, a szolgáltatások minőségére vonatkozó információkat folyamatosan dolgozzuk fel a minőség növelése érdekében,

ˇ        Folyamatosan keressük munkánkban a gyenge pontokat, amelyek jobbításával magasabb szolgáltatási színvonalat lehet megvalósítani.

 


Copyright 2GE Mérnöki Iroda.
Utolsó módosítás / ellenőrzés: 2021. szeptember 28.