2GE Mérnöki Iroda Közlekedés- és Irányítástechnikai Kft.
1163 Budapest, Margit u. 55. Tel:(06-30) 383-3613; e-mail: info@2ge.hu

 

 


NyitólapReferenciák  |  A társaság vezetői  |  Etika és minőségpolitikaLetöltések |  English


 

 

 

Cégünk fő tevékenységei

Nagy megbízhatóságú rendszerek tervezése. Egyes ipari alkalmazásoknál, ahol a folyamat vagy a folyamatirányítás következtében emberi életre vagy anyagi javakra veszélyes helyzetek alakulhatnak ki, szükség van a külső és az irányítóberendezések belső veszélyforrásai hatásainak csökkentésére. Az ilyen helyeken alkalmazott berendezéseket biztonságkritikus berendezéseknek nevezik. A biztonságkritikus alkalmazások megvalósítására nagy megbízhatóságú, hibatűrő rendszereket alkalmaznak (pl. 2-ből 2 vagy 3-ból 2 struktúrák). Mind a tervezés, mind a tervezés jóságának bizonyítása (biztonságigazolás, verifikálás, validálás) külön módszereket és elveket igényel. Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik az ilyen rendszerek tervezésében és biztonságigazolásában.

Ipari rendszerek kockázat- és megbízhatóságanalízise. A biztonságkritikus alkalmazások esetén vagy hatósági, vagy felhasználói előírás a megvalósított biztonsági szint demonstrálása, esetenként független szakértővel való ellenőriztetése. Cégünknek nagy gyakorlata van a MIL-HDBK-217F alapú megbízhatósági becslések, a hibafa-analízis (FTA), a megbízhatósági módok és hatások analízise (FMEA) alkalmazásában, de jól ismerjük a gyakran alkalmazott további megbízhatósági analízis módszereket is (eseményfa-analízis, Markov modellezés stb.) A fenti módszerek alkalmazása mellett képesek vagyunk kockázatanalízist készíteni pl. DIN 19250 alapon, illetve az IEC61508 szabvány szerint.

Vasúti biztosítóberendezések szabványossági kérdései. A vasúti biztosítóberendezésekre vonatkozó MSZ-EN 50126, 50128 és 50129 szabványok szerint a biztosítóberendezések megfelelőségét biztonságigazolással (Safety Case) igazolni kell. A biztonságigazolásnak nem csak a végtermék megfelelőségére, de a teljes fejlesztési és gyártási folyamat megfelelőségére is ki kell terjednie. A biztonságigazolás sok élőmunka ráfordítást kíván, amely csökkenthető a fejlesztés kezdetekor kialakított, megfelelő fejlesztési stratégiával. Cégünk külsö tanácsadóként segít az optimális megoldás megkeresésében, valamint a biztonságigazolások elkészítésében. Ezen túlmenően a szabvány által előírt assessori tevékenységet (a fejlesztési folyamat szabványoknak való megfelelőségének külső szakértő általi vizsgálatát) is elvégezzük.

PLC és mikrokontroller alapú rendszerek tervezése, realizálása, programozása. Cégünk az elméleti rendszertervek elkészítése, illetve szakértése mellett vállalja konkrét megvalósítások kidolgozását is. Gyakorlatot szereztünk Siemens S5-115F, S7-212, S7-214, S7-400-as PLC-k alkalmazását illetően, valamint 8051 (MCS-51) alapú rendszerek tervezésében, programozásában.

PLC komponensek tartalékalkatrészeinek szállítása régebbi, a gyártó által már nem támogatott típusokhoz (használt PLC és vezérléstechnikai elemek adás-vétele). A PLC-s feladatok megoldásához amúgy is rendelkezünk tesztkonfigurációkkal, ezek többnyire használtan beszerzett eszközök, így van tapasztalatunk már más konfigurációban üzemelt elemek beszerzésében. Ennek megfelelően tevékenységeink közé iktattuk ezen eszközök adását, vételét, bérbeadását. Részletek itt...

Ipari rendszerek szoftverproblémáinak megoldása. A fenti, elsősorban hardver vonatkozású munkák mellett vállalunk kiegészítő programozást, szoftver tervezést is. 

Csomagolástervezés, csomagolási tanácsadás. Cégünk kiegészítő profilja a különböző (elsősorban karton alapú) csomagolások tervezése, legyártatása, illetve az ehhez kapcsolódó tanácsadás. 


Copyright 2GE Mérnöki Iroda.
Utolsó módosítás / ellenőrzés: 2021. szeptember 29.