2GE Mérnöki Iroda, Közlekedés- és Irányítástechnikai Kft.
1163 Budapest, Margit u. 55. Tel:(06-30) 383-3613; e-mail: info@2ge.hu

 

 


Tevékenységek  |  Referenciák  |  A társaság vezetői Etika és minőségpolitika  |  Letöltések | English


 

 

 

 

Programozható Logikai Vezérlők - Öreg PLC nem vén PLC: a Siemens S5 család

 

Noha a Siemens már jó régen kihozta az S7-es PLC családot, és leállította a korábbi S5 támogatását (új gyártású modulok már tartalékként sem rendelhetőek a Siemens-től) a különböző vezérlésekben még rengeteg S5 PLC üzemel.

Cégünk gyakorlattal rendelkezik az S5 család különböző PLC-inek programozásában, így vállalja e régi berendezések igény szerinti átprogramozását, a meglévő programok átalakítását, továbbfejlesztését; EPROM tartalmak archiválását és új EPROM-ok írását (ne feledjük: a hardver pótolható, de az alkalmazói szoftver lehet teljesen egyedi,és így szinte pótolhatatlan: ezen segít az archiválás).

Természetesen más PLC típussal is megvalósítunk feladatokat, teljes irányítástechnikai problémák megoldásától a vezérléstechnikai részfeladatokig.

A kifutott, de még jelentős számban üzemelő PLC típusok tartalék- és csere alkatrészeinek szállítása ugyanakkor megoldható: a mások által felszámolt berendezések vezérléseit megvásároljuk, teszteljük (ha az állapot nem éri el a további felhasználáshoz szükséges szintet, akkor selejtezzük), és garanciával kínáljuk további beépítésre; vállaljuk különböző egységek vagy akár teljes (használt) konfigurációk beszerzését és kitesztelését is (bővebben: PLC adás-vétel .-->).

A feladatok elvégzéséhez többek között az alábbiakkal rendelkezünk (de rendelkezésünkre áll a hasznaltplc.hu üzletágunk teljes eszközkészlete is!):

ˇ        Siemens PG720 programozókészülék (EPROM programozás!) - STEP 5 ver. 6.67  alapszoftverrel és nagyon sok járulékos COM szoftverrel (pl. COM525, COM526 stb.),

ˇ        STEP 5 ver 7.2 egy régebbi Toshiba Notebook-on - itt is sok COM szoftverrel,

ˇ        S5-115U tesztkonfigurációk (3A táp; 7/15A táp; 942B CPU; 943B CPU; 32x24V IN; 32X24V OUT; 16X220V OUT; CP525, különböző alaplapok),

ˇ        S5-95U és 100U tesztkonfigurációk: (2A táp, 100CPU, 32x24V IN/OUT; analog IN; analog OUT).

Az eszközeinket akár kölcsönözzük is (volt már rá példa jónéhányszor, így egyéni megbeszélés alapján újra és újra szóba jöhet...)

Íme néhány kép is (a képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetőek).

Tesztkonfigurációnk egyik összeállítása: S5-115U

A táp és a CPU működés közben

 

A be- és kimeneti kártyák...

 

EPROM modulok a 115U-hoz

PG720 programozókészülék

 

A PG720 nyitott állapotban...

 

STEP5, élő kapcsolatban a 942B CPU-val...

 

STEP5 főmenü

 

STEP5, infokép

STEP5, egy modul programja STL-ben


Copyright 2GE Mérnöki Iroda.
Utolsó módosítás / ellenőrzés: 2021. szeptember 29.